Negrul și de ce îl aleg tinerii

Negrul: de ce-l alegem


Negrul
este (non)culoarea cel mai des întâlnită în rândul tinerilor, în ciuda poftei lor de viață și a insistenței celor din jur pentru preferința către altă culoare. Află acum care este motivul pentru care tinerii aleg să poarte negru și deseori preferă această culoare pentru accesorii/bijuterii/decorațiuni etc.

  •       Care sunt falsurile despre culoarea neagră

Contrar crezului tradițional și a altor păreri și speculații, negrul nu reprezintă doar întunericul. Oamenii trăiesc cu acest gând, că negrul este o culoare a întunericului, culoarea cea mai depresivă, o culoare ce alungă bunădispoziția și simbolizează moartea, doliul: fapt care nu este întotdeauna adevărat.

  •       Negru nu înseamnă întotdeauna doliu

Într-adevăr, credința creștină prevede portul îmbrăcăminții negre în semn de doliu, însă vei fi surprins să afli că în cultura hindusă, spre exemplu, îndoliații poartă îmbrăcăminte de culoare albă!

  •       Negrul NU reprezintă moartea!

Până și în cultura creștină, la fel ca în aproape toate religiile lumii, se crede în existența unei divinități și a unei ,,Vieți de Apoi”, ,,dincolo de moarte”, o lume a Raiului și a Luminii în care sufletele își găsesc locul după ce părăsesc materialul pământesc.
Așadar, negrul nu simbolizează nicidecum trecerea în cealaltă lume, spirituală, ci este doar adoptată de oameni pe drumul mortuar ca simbol al suferinței lor.

  • Negru nu este cea mai depresivă culoare

S-a demonstrat științific că roșul este culoarea care agită cel mai mult emoțiile umane și cea mai agresivă, iar cele mai deprimante culori sunt cele tomnatice: maro, galben-pal și, uneori, chiar albul inexpresiv și bolnăvicios.

  • Beneficiile culorii negru

Negrul reunește câmpul cromatic al tuturor culorilor, este o undă de mister în lumea culorilor și în magia nopții. De asemenea, negrul atrage căldura și lumina soarelui, reglând intensitatea privitorului asupra purtătorului. Denotă tăcere, șarm, mister, înțelepciune.
De asemenea, culoarea negru subțiază, reglând intensitățile luminii și ale umbrelor, fapt pentru care este deseori aleasă în materie de îmbrăcăminte de către doamne și domnișoare, dobândind o siluetă mai suplă, atrăgătoare și chiar seducătoare.

Astfel, nu e de mirare că valul de tineri open-minded aleg negrul ca accesoriu/culoare, în locul altor culori mai…țipătoare, care pot părea chiar banale în fața legendei vaste a negrului. Așa că…înainte să judecați orice alegere, nu uitați să vă amintiți că cele mai tari esențe se găsesc în sticluțe mici, iar cele mai frumoase și complexe lucruri se găsesc în cele mai simple noțiuni – precum și cele mai frumoase culori din totalitatea cercului cromatic sunt reunite într-o singură non-culoare: negru!

Pe tine te atrage negrul?

About The Author

1 thought on “Negrul: de ce-l alegem”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articolele de pe Utopic-times.com reprezintă rezultatul eforturilor de documentare din surse de notorietate, redactare atentă și prezentare a materialor într-o manieră accesibilă cititorilor.

Pentru distribuire pe rețelele de socializare, vă rugăm să folosiți funcția Share a website-ului.
Este strict interzisă copierea articolelor pentru utilizarea în alte scopuri decât cel personal.

Sunt interzise de asemenea modificarea și publicarea în mediul online fără menționarea sursei: www.Utopic-times.com

Sau fără primirea unui acord special din partea administratorilor website-ului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina Termeni și Condiții.

0 Shares
Share
Tweet
Pin