ce provoaca durerea de cap

Durerea de cap: Motive

Durerea de cap, fie ea și una banală, ne poate strica cu uşurinţă ziua, mai ales dacă apare atunci când se petrec evenimente importante din viaţa noastră . Cunoscându-i cauzele, putem evita să se mai întâmple asta, fiind mai atenţi la lucrurile din jurul nostru. În rândurile următoare veţi citi ce provoacă o durere de cap, toate informaţiile bazate pe stilul de viaţă, excluzându-le pe cele medicale. Dar cu asta ne confruntăm majoritatea dintre noi… factorii exigenţi din viaţa noastră, aşa că vă invit să descoperim împreună cauzele durerii de cap.

 

  1. Alimentaţia

Da, alimentaţia ne poate provoca dureri de cap, mai ales atunci când e folosită în exces. Prea mult zahar ridică nivelul glicemiei din sânge. Rezultatul? Durerea de cap! Prea multă cafea sau vin ridică tensiunea arterială, ajungând la acelaşi rezultat. Mâncarea veche sau păstrată în condiţii precare, nu poate face nici ea bine organismului.

  1. Stresul

Lucrurile nu se intâmplă mereu aşa cum ne aşteptam noi. Acest fapt ne face să devenim agitaţi. Prea multe probleme cărora nu le găsim rezolvarea ne fac mintea să devină haotică, în încercarea de a găsi soluţii. Toate acestea, într-un final, izbucnesc într-o durere de cap. Modul în care vedem lucrurile, controlându-ne emoţiile negative ce pun stăpânire pe noi şi nelăsând nervii să se întindă la cote maxime, ne pot ajuta să evităm o durere de cap.

  1. Tehnologia

Nu mai e nici un mister că trăind în secolul internetului, suntem mai mereu înconjuraţi gadget-uri digitale. Statul prea mult pe telefon, tabletă, laptop, nu poate face prea mult bine pentru retina noastră. Lumina artificială puternică ne pune ochii într-un stres continuu. Muzica ascultată tare, prea mult timp la căşti; prea multe comenzi, butoane, toate aceste lucruri ne dau peste cap, mai ales atunci când nu suntem familiarizaţi cu tehnologia modernă. Inevitabil, toate acestea produc un adevărat coșmar: Durerea de cap.

  1. Oboseala

Când corpul nostru nu este odihnit, atunci forţăm toate funcţiile vitale, la capacitate maximă, să compenseze lipsa de somn şi nivelul scăzut de energie, pentru a ne putea desfăşura activităţile într-un mod normal. Prea puţine ore dormite nelăsându-ne, astfel, corpul, să se regenereze, se poate declanșa o durere de cap cumplită, ce poate și trebuie tratată rapid prin odihnă, pentru a scăpa de durere și pentru a preveni vremelnic astenia.

     5. Sedentarismul  

Dacă nu vă amintiţi când aţi făcut ultima dată mişcare, nu ar trebui să vă mire că vă doare capul. Făcând sport, corpul elimină toxinele din corp, reîmprospătează mintea şi ne dă o doză de vitalitate. Circulaţia sângelui devine mai bună, iar performanţele noastre cresc, la fel ca pofta de mâncare. Făcând exercitii, creierul nostru produce mai multă serotonită, devenind astfel mai fericiţi şi mai eficienţi în viaţa de zi cu zi.

 

Vouă ce vă provoacă o durere de cap?

 

 

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articolele de pe Utopic-times.com reprezintă rezultatul eforturilor de documentare din surse de notorietate, redactare atentă și prezentare a materialor într-o manieră accesibilă cititorilor.

Pentru distribuire pe rețelele de socializare, vă rugăm să folosiți funcția Share a website-ului.
Este strict interzisă copierea articolelor pentru utilizarea în alte scopuri decât cel personal.

Sunt interzise de asemenea modificarea și publicarea în mediul online fără menționarea sursei: www.Utopic-times.com

Sau fără primirea unui acord special din partea administratorilor website-ului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina Termeni și Condiții.

0 Shares
Share
Tweet
Pin