ce face un purificator de aer auto

Ce face un purificator de aer inteligent: Beneficii pentru sănătate

Înainte să-l achiziționezi, e crucial să știi ce face un purificator de aer. Aceste dispozitive sunt deseori recomandate ca soluție optimă și de încredere pentru a crește calitatea aerului și a-ți aduce zeci de beneficii pentru sănătate. Dar oare e adevărat că acestea chiar funcționează? Merită să investești într-un astfel de purificator?

Răspunsul scurt? Da. Dar există anumite condiții.

Merită să investești cu condiția să știi ce face un purificator de aer și să-l alegi pe cel potrivit. Este esențial să alegi produsul care va funcționa cu eficiență maximă pentru tine. Spre exemplu, un purificator cu design pentru încăperi mici nu poate face față unor suprafețe foarte mari – astfel devenind ineficient și chiar inutil pentru împrospătarea aerului într-o cameră mare.

Cum faci, așadar, alegerea perfectă? Vezi mai jos ce face un purificator de aer, ce tipuri de purificatoare există, cum funcționează acestea și ce beneficii îți aduce fiecare. Cu toate aceste detalii, este imposibil să greșești atunci când alegi cel mai bun purificator de aer pentru sănătatea ta și a celor din jur.

Ce face un purificator de aer și cum funcționează?

După cum îi spune și denumirea, un purificator de aer filtrează și purifică aerul dintr-o încăpere. Astfel încât să poți respira aer cu o calitate mai înaltă.

Ce este purificatorul de aer?

Primul pas pentru a înțelege ce face un purificator de aer este să știi ce este acesta. În termeni simpli, purificatorul de aer este un dispozitiv creat pentru a filtra aerul dintr-o încăpere.

Atenție – acesta este conceput pentru a împrospăta aerul dintr-o singură încăpere, nu din întreaga locuință. Sistemele HVAC care purifică întreaga locuință sau clădire sunt cu totul altceva.

Cum funcționează purificatorul de aer?

Există o mulțime de tipuri de purificatoare diferite. În funcție de design, greutate și funcții, fiecare purificator vine cu propriile proprietăți avantajoase.

În ciuda tuturor acestor diferențe, totuși, ce face un purificator de aer nu se schimbă drastic. Majoritatea purificatoarelor de aer funcționează în mod similar.

Acestea folosesc ventilatoare cu ajutorul cărora trag aerul către interior, prin intermediul unuia sau mai multor filtre. În interior, acestea filtrează și captează diverse particule ce contaminează aerul, după care re-circulă aerul purificat înapoi în încăpere.

Tipuri de purificatoare de aer

Există o mulțime de factori prin care purificatoarele de aer diferă de la unul la celălalt. Printre acești factori ce pot varia la fiecare model de purificator, se numără:

 • Tipul de filtru folosit;
 • Numărul de filtre utilizate;
 • Suprafața pe care a fost conceput să o purifice;
 • Eficiență;
 • Cantitatea de aer pe care o purifică;
 • Portabilitate;
 • Greutate;
 • Tipuri de particule ce contaminează aerul pe care le captează;
 • Design;
 • Tehnologie;
 • Tipul de spațiu pentru care a fost conceput: acasă, birou, auto etc.

În funcție de toate aceste caracteristici, au fost create o mulțime de purificatoare care să răspundă diverselor nevoi ale utilizatorilor.

Citește în continuare despre cele mai cunoscute și folosite tipuri dintre acestea. Află ce face un purificator de aer din fiecare tip și identifică-l pe cel mai potrivit pentru tine!

Purificator de aer pentru casă

Ideal pentru sălile în care se desfășoară activitate fizică, sălile de meditație/yoga, dar și pentru spa-uri, baruri, camere de hotel, birou sau propria locuință, purificatorul de aer pentru casă este conceput pentru a steriliza, filtra și purifica aerul din încăperi cu suprafețe generoase.

Cu efect antibacterian și de îndepărtare a mirosurilor, acestea sunt excelente pentru a asigura un ambient plăcut, în care activitățile sunt desfășurate optim, la o calitate superioară a aerului.

 

ce face un purificator de aer pentru casa

Purificator de aer auto

De data aceasta un tip de dispozitiv portabil, un purificator de aer auto este conceput special pentru a purifica aerul din interiorul mașinii.

Marele avantaj al purificatorului de aer auto este că e portabil. Ceea ce înseamnă că te poate însoți inclusiv în drumeții și vacanțe. Adică indiferent de punctele turistice vizitate, atunci când te întorci în mașină, calitatea aerului este garantată.

Mai mult, poți pune în funcțiune purificatoarele de aer auto chiar și în camera din casa ta de vacanță, rulotă, cameră de hotel sau birou. Desigur, dacă acoperirea dispozitivului face față suprafeței.

Este o funcție extrem de utilă în special pentru persoanele pentru care calitatea aerului are un impact puternic asupra stării de dispoziție și sănătate.

 

purificator auto

Purificator și odorizant

Fie că sunt pentru casă, pentru mașină, sau pentru casă și mașină, multe purificatoare de aer sunt, de fapt, dispozitive versatile care încorporează și un odorizant.

Mai exact, după ce aerul este sterilizat prin intermediul purificatorului, acesta este însoțit și de un miros plăcut obținut cu ajutorul odorizantului.

Prin adăugarea câtorva picături de ulei esențial cu aroma aleasă, se asigură circularea în încăpere a unui aer nu doar calitativ, ci și plăcut parfumat.

Purificator de aer inteligent vs. Versiunea clasică: Ce alegem?

Dincolo de clasificarea în funcție de structură și scopul utilizării, purificatoarele de aer pot fi clasificate și în funcție de tehnologia pe care o folosesc.

Află ce face un purificator de aer inteligent în plus față de unul clasic. Și decide pe care să-l alegi pentru a respira aerul exact așa cum îți dorești.

Ce face un purificator de aer clasic?

Purificatorul clasic este versiunea tradițională care își face treaba așa cum îl programezi. Cu diverse tipuri de filtru și deseori cu oprire automată, acesta se pune în funcțiune atunci când îl pornești.

Fie că au fost concepute pentru casă sau pentru mașină, purificatoarele de aer clasice elimină mirosurile neplăcute. Pot constitui, de asemenea, o barieră în fața germenilor, virusurilor, mucegaiului, bacteriilor și ciupercilor.

Unele purificatoare de aer clasice vin împreună cu funcții de absorbție a fumului și a altor mirosuri deranjante, precum și funcția de odorizant.

Prin adăugarea de ulei esențial, pot deveni dispozitive excelente pentru aromaterapie, răspândid în aer aroma pe care o doriți.

Funcționează printr-un mecanism simplu, ușor de utilizat și, de cele mai multe ori, eficient în filtrarea aerului. Pentru a-i îmbunătăți calitatea și, implicit, sănătatea și energia din încăperea purificată.

Ce face un purificator de aer inteligent?

O versiune mai avansată a purificatorului clasic, cel inteligent vine cu toate funcțiile dispozitivului clasic, de la filtrare și eliminare a mirosurilor neplăcute până la aromaterapie. Însă vine și cu un mod de funcționare automatizat.

Prevăzut cu cronometru smart și senzori pentru control inteligent, ce face un purificator de aer inteligent este că sterilizează aerul până la nivelul nanoparticulelor, în mod automat.

Mai mult, astfel de purificatoare smart detectează în mod inteligent calitatea aerului și te atenționează atunci când este timpul să schimbi filtrul.

Tot procesul este automatizat, pentru ca tu să respiri aer curat fără a te preocupa de detaliile funcționării dispozitivului.

Silențios și profesional, un purificator de aer inteligent cu ioni negativi și afișaj digital va monitoriza în permanență calitatea aerului. Astfel încât să te asiguri că respiri mereu aer de calitate superioară.

Mai mult, un purificator de aer inteligent poate folosi sterilizarea cu ultraviolete.

Acestea pot elimina mucegaiul, germenii, compușii organici volatili, mirosul neplăcut, precum și să distrugă diverse virusuri și țesuturi ale celulelor bacteriene.

ce face un purificator de aer inteligent

Ce face un purificator de aer inteligent pentru sănătate? Top 7 Beneficii

Dincolo de ceea ce face un purificator de aer inteligent din punct de vedere al funcționalității și al tehnologiei, haide să vedem ce face acesta pentru sănătatea ta.

Iată top 7 beneficii de care te poți bucura prin ceea ce face un purificator de aer inteligent. Vezi ce aspecte îmbunătățești atunci când crești calitatea și prospețimea aerului pe care îl respiri cu un astfel de dispozitiv:

 1. Ameliorarea simptomelor de astm: respirarea aerului poluat crește șansele declanșării atacului de astm, în timp ce sterilizarea aerului și împrospătarea acestuia va scădea frecvența atacurilor;
 2. Eliminarea chimicalelor și a alergenilor din spațiile interioare: prin intermediul filtrelor, se vor reduce simptomele alergiei la părul de animale, polen etc.;
 3. Creșterea calității somnului: prin detectarea automată a calității aerului cu ajutorul cronometrului și a senzorului inteligent;
 4. Creșterea productivității și asigurarea unui mediu mai sănătos: prin captarea fumului și eliminarea altor mirosuri deranjante;
 5. Scăderea riscului de îmbolnăvire și de infecții: prin distrugerea bacteriilor, a virusurilor, a mucegaiului, a germenilor, a ciupercilor și a altor alergeni;
 6. Îmbunătățirea dispoziției și a nivelului de energie: prin creșterea confortului și îmbunătățirea ambientului;
 7. Relaxare și reducerea stresului: datorită funcției odorizante prin care se răspândește aroma de ulei esențial preferată.

Concluzie: ce face un purificator de aer și cât este de util?

Studiile arată că niciun purificator de aer nu poate capta toți factorii poluanți și toate particulele dintr-o încăpere. Cu toate acestea, în funcție de tipul de filtru utilizat, ce face un purificator de aer în mod eficient este să capteze mare parte din alergenii și substanțele nedorite.

De la praf la polen și chiar particule de mucegai, un purificator are potențialul de a îmbunătăți semnificativ calitatea aerului pe care îl respiri.

Mai mult, prin incorporarea unui odorizant, va împrospăta aerul și va transforma mirosurile neplăcute în arome relaxante, în funcție de propriile preferințe. Ceea ce vine la pachet cu o mulțime de alte beneficii, atât asupra sănătății, cât și a stării de dispoziție.

Bibliografie
 • amerisleep.com/blog/benefits-of-an-air-purifier/
 • healthline.com/health/allergies/do-air-purifiers-work#health-improvements
 • smartairfilters.com/en/blog/six-health-benefits-of-air-purifiers/

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articolele de pe Utopic-times.com reprezintă rezultatul eforturilor de documentare din surse de notorietate, redactare atentă și prezentare a materialor într-o manieră accesibilă cititorilor.

Pentru distribuire pe rețelele de socializare, vă rugăm să folosiți funcția Share a website-ului.
Este strict interzisă copierea articolelor pentru utilizarea în alte scopuri decât cel personal.

Sunt interzise de asemenea modificarea și publicarea în mediul online fără menționarea sursei: www.Utopic-times.com

Sau fără primirea unui acord special din partea administratorilor website-ului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina Termeni și Condiții.

0 Shares
Share
Tweet
Pin