Astenia de primăvară

Astenia de primăvară

Vine primăvara, mugurașii înfloresc pe crengi și frunzulițele pictează copacii în culori calde, iar soarele își concentrează lumina și căldura către fiecare dintre noi. Natura se umple de susur și freamăt, și în toată această revenire la viață, entuziasmul și bucuria ne pot fi uneori stricate de… astenia de primăvară.

Află, citind articolul de mai jos, tot ce trebuie să știi despre astenia de primăvară, ce este și cum o tratăm, pentru a o preveni și a te bucura din plin de culorile și căldura acestui anotimp superb.

 • Ce este astenia de primăvară?

Astenia este o oboseală a corpului, atât fizică precum și psihică. Oboseală musculară, respirație greu de realizat, palpitații, somnolență și multe alte cauze datorate acestei astenii pot conduce la depresii și alte efecte despre care veți afla mai jos, acestea oprindu-ne de la a ne bucura cu entuziasm de venirea primăverii.

Care sunt cauzele acesteia?

Venirea primăverii vine cu nopți mai scurte și zile mai lungi, cantitatea de lumină este mai mare, gradele indicate de termometre devin mai mari, și fie că noi realizăm sau nu aceste schimbări, organismul uman resimte în plin proces aceste modificări ale mediului, la care, prin natura noastră, încearcă să se adapteze. Această adaptare la noua ,,ordine” a naturii ne poate cauza oboseală continuă, somn neliniștit, și alte simptome care ne tulbură stilul de viață de pe timpul iernii, ducând, astfel, la manifestări ale asteniei.

Cum se manifestă?

Nopțile nedormite, foitul prin pat noaptea și somnul neliniștit care aduc oboseala, vin la pachet cu multe alte neplăceri. Printre simptomele asteniei se numără:

 1. Oboseala, starea continuă de somnolență
 2. Stare de irascibilitate, nervozitate, hipersensibilitate
 3. Palpitații, dificultăți la respirare
 4. Însingurare, melancolie, retragere în sine, tristețe, supărare, depresie
 5. Lipsa poftei de mâncare, pierderea în greutate sau, din contră, creșterea poftei de mâncare și mărirea greutății
 6. Scăderea concentrării, lipsa atenției
 7. Dureri de cap, dureri toracice, dureri abdominale, dureri musculare

Cum o tratăm?

Astenia de primăvară poate fi ușor depășită, având grijă de noi și de organismul nostru. Pentru a preveni și a combate astenia, ai grijă la următoarele aspecte:

 1. Hrănește-te corespunzător, consumă mai ales fructe și legume bogate în vitamine.
 2. Evită locurile retrase, stai mereu în grupuri, înconjurată de prieteni.
 3. Odihnește-te bine, respectă orele de somn.
 4. Poartă o îmbrăcăminte ușoară.
 5. Fă ceea ce îți place, fii cât mai relaxat/-ă, evită stresul, acordă timp și atenție propriei minți, propriilor gusturi, propriilor hobby-uri, manifestează-te și simte-te bine.
 6. Fă mișcare, plimbă-te, bucură-te de aerul proaspăt, de lumina zilei, de cu
  florile primăvăratice și de căldura plăcută și binefăcătoare a soarelui.
 7. Menține o gândire pozitivă asupra vieții, nu uita că cel mai important e să fii sănătos și fericit. Atrage lucrurile pozitive asupra ta!

Dacă în continuare simți că ceva nu este în regulă cu tine, nu ezita să contactezi specialiștii. Psihologii ne vor sări întotdeauna în ajutor și ne vor ajuta să depășim anumite probleme.

Astenia de primăvară o putem depăși

 

Știind toate lucrurile acestea, tu ce crezi? Vei mai lăsa astenia de primăvară să te afecteze? Mai bine este să te bucuri de natură și de culorile ei minunate, de venirea primăverii cu florile specifice și de parfumul acestora, lăsând-o să îți pătrundă în suflet. Așa că… să ai o primăvară cât mai frumoasă!

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articolele de pe Utopic-times.com reprezintă rezultatul eforturilor de documentare din surse de notorietate, redactare atentă și prezentare a materialor într-o manieră accesibilă cititorilor.

Pentru distribuire pe rețelele de socializare, vă rugăm să folosiți funcția Share a website-ului.
Este strict interzisă copierea articolelor pentru utilizarea în alte scopuri decât cel personal.

Sunt interzise de asemenea modificarea și publicarea în mediul online fără menționarea sursei: www.Utopic-times.com

Sau fără primirea unui acord special din partea administratorilor website-ului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina Termeni și Condiții.

1 Shares
Share1
Tweet
Pin