7 - secretul cifrei șapte

7 – Misterul cifrei magice


Cifra 7
este foarte des întâlnită în cultura de peste tot, în multe religii, în tradițiile populare românești și nu numai, în credințele multor popoare și multe altele. O astfel de cifră controversată o vom discuta în următorul articol. Citește și descoperă ce se află în spatele acestei cifre magice!

Vom începe cu credința creștină a românilor: 7 zile a durat creerea lumii. Încă din Biblie aflăm că lumea a fost creată în șapte zile, a șaptea fiind cea de odihnă. Tot legat de Biblie, cifra șapte apare de peste 500 de ori. Mai mult decât o simplă coincidență, nu credeți? Toma, profet și teolog, a enumerat 7 păcate fundamentale aducătoare de moarte spirituală (lăcomia, pofta trupească, mânia, zgârcenia, pizma, lenea și trufia.) și de asemenea, creștinii cunosc existența a 7 virtuți: credința, cumpătarea, mila, înțelepciunea, speranța, dârzenia și dreptatea.

Divinitatea este asociată cu lumina deseori. Ei bine…Se pare că spectrele luminii sunt chiar șapte: curcubeul are 7 culori în care descompune lumina: roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo și violet. Ce crezi, e dubios? Are oare, cifra șapte, o legătură mistică cu divinitatea?

Trecem acum la întreaga lume. Avem atât de multe minuni naturale. Totuși, care e numărul de minuni stabilite? Exact, șapte minuni ale lumii antice! Câte zile are săptămâna? Să vedem… întreaga lume funcționează după acest principiu succesiv: luni, marți, miercuri, joi, vineri, sâmbătă… duminică: 7 zile ale săptămânii. Da, așa este. Numărul magic este prezent în viața ta în mod constant! Lumea este împărțită în 7 continente, iar cerurile musulmanilor sunt de asemenea șapte (argint, aur, perle, aur alb, argint viu, rubin granat și lumina divină). De asemenea, sfeșnicul evreiesc are șapte brațe. Hindușii fac șapte ocoluri în jurul focului atunci când se căsătoresc. După cum observăm, numărul șapte este prezent în toate religiile și culturile lumii, fiind considerat număr magic, norocos, special, misterios.7 este cifra prezentă în toate culturile

Să înțelegem acum mai bine ce semnifică numărul șapte. După ce reiese clar din religie că acest număr este considerat sfânt, în numerologie, acest număr reprezintă spiritualitate, adevăr, evoluție, dezvoltare. Să însemne oare, astfel, că această cifră magică dorește a păstra vie prosperitatea lumii? Rămâne ca fiecare să tragă singur concluziile, deoarece această cifră rămâne o enigmă nedescifrată încă, iar speculațiile și credințele sunt nenumărate.

Dar dacă într-adevăr cifra șapte reprezintă prosperitatea, înseamnă că anticii dețineau deja aceste cunoștințe? Care este explicația pentru care Frații Grimm au ales șapte pitici în Albă ca Zăpada, Petre Ispirescu a ales expresia ,,creștea într-un an cât alții în șapte”, Shakespeare spunea că există șapte vârste ale omului (fătul, școlarul, îndrăgostitul, militarul, judecătorul, bătrânul și mortul) și mulți alți predecesori artiști ai noștri au ales să se lege de această cifră? Înseamnă că încă de la început ei au crezut și au aspirat către un progres continuu al lumii? Iar dacă cifra șapte încă este prezentă în viețile tuturor, înseamnă că lumea se îndreaptă în prezent către acel punct de dezvoltare spirituală păstrat cu iscusință în mister în arta și literatură care circulă printre noi ca bogății spirituale pe care le ignorăm încă de mici, de la opere precum Albă ca Zăpada până la Cum vă place de Shakespeare?

Fabulosul șapte este prezent peste tot. Tu ce crezi, care e adevărata semnificație păstrată în secret a acestui număr omniprezent?

Știai că se spune că al șaptelea fiu al celui de-al șaptelea fiu al unei familii are puteri aparte?

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articolele de pe Utopic-times.com reprezintă rezultatul eforturilor de documentare din surse de notorietate, redactare atentă și prezentare a materialor într-o manieră accesibilă cititorilor.

Pentru distribuire pe rețelele de socializare, vă rugăm să folosiți funcția Share a website-ului.
Este strict interzisă copierea articolelor pentru utilizarea în alte scopuri decât cel personal.

Sunt interzise de asemenea modificarea și publicarea în mediul online fără menționarea sursei: www.Utopic-times.com

Sau fără primirea unui acord special din partea administratorilor website-ului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina Termeni și Condiții.

0 Shares
Share
Tweet
Pin