temeri intalnire

Cele mai întâlnite temeri

 

Temeri, avem cu toţii. A te teme este ceva omenesc și cu toții încercăm diverse emoții, fie că o recunoaștem sau nu. Iată care  sunt cinci dintre cele mai des întâlnite temeri în rândul populației globului.

Ți s-a întâmplat vreodată să simți cum inima ți-o ia la goană, sângele îți îngheață în vine și stomacul ți se face ghem? Nu, nu ești îndrăgostit. Ți-e doar frică. În cele ce urmează, îți voi enumera câteva dintre cele mai comune temeri, pe care mai mult ca sigur le-ai întâmpinat și tu, cel puțin o dată în viață.

 

   Teama de necunoscut – te-ai întrebat vreodată de ce unor oameni le e cu adevărat frică la dentist,sau la doctor? Nu se tem pentru că ar știi neapărat că urmează să îi doară, cât pentru simplul fapt că nu știu ce urmează să se întâmple cu ei. Le e teamă de necunoscut. Sau, să ne imaginăm că un om este pus în fața obligației de a sări într-o groapă. Nu știe cât de adâncă e , sau ce se află pe fundul ei. Dar, cu toate astea, se teme. De ce? Tocmai pentru că nu știe. În astfel de cazuri, cel mai bine e să îți iei inima în dinți și să „spargi gheața”. Gândește pozitiv!

 

    Teama de moarte – nici nu îți imaginezi câtă lume se confruntă cu această temere. Ea derivă din pesimism și cei ce suferă de ea riscă să cadă în depresie. Suferinzii de această temere sunt pe principiul „de ce să mai trăiesc, dacă oricum am să mor”. Gândurile legate de înspăimântătoarea moarte le acaparează mintea involuntar, fie că se află în metrou, în pat , sau la serviciu. Ei uită să se bucure de viața lor din prezent, fiind prea ocupați să se îngrijoreze de moartea lor din viitor. Nu te mai gândi la asta,cu cât insiști mai mult, cu atât îți vei intensifica temerea. Bucură-te de viață!

 

   Teama de a vorbi în public – cu siguranță ești familiarizat cu această temere. Fie că ai simțit-o pe propria piele,fie că ai întâlnit-o la alte persoane, știi despre ce e vorba. Persoana respectivă e pur și simplu incapabilă să țină un discurs,să citească un referat sau să comunice ceva în public fără să prezinte simptome precum palme transpirate, bătăi accelerate ale inimii, senzația de respirație tăiată sau nod în gât. O veche anectodă ne învăța ca, atunci când avem de ținut un discurs în fața unui auditoriu și ne simțim emoționați, să ni-i imaginăm pe toți … goi pușcă. Nu garantez pentru acest „remediu”,dar ești liber să încerci!

 

   Teama de diverse prădătoare – fie că e vorba de câini, păianjeni, șerpi sau șobolani, teama de aceste ființe poate degenera în fobie. Cu toate că pare de necrezut, există persoane care sunt de-a dreptul îngrozite de anumite animale. Putem spune că teama de păianjeni sau șerpi ar putea fi firească, foarte mulți oameni se tem de aceste creaturi, dar uneori această teamă se îndreaptă spre animale mai mult decât surprinzătoare. Astfel, cu toate că pare de necrezut,numeroși oameni suferă de alektorofobie (frica de găini).

 

   Teama de întuneric – aceasta este,poate,cea mai comună dintre toate. Cine nu simte măcar un fior ușor când se găsește singur într-o încăpere întunecată? În momentul în care te afli în beznă,începi să îți imaginezi tot felul de fantasme,începi să auzi zgomote inexistente și toate filmele de groază pe care le-ai văzut până atunci îți vin subit în minte.

 

TU de ce te temi?

 

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articolele de pe Utopic-times.com reprezintă rezultatul eforturilor de documentare din surse de notorietate, redactare atentă și prezentare a materialor într-o manieră accesibilă cititorilor.

Pentru distribuire pe rețelele de socializare, vă rugăm să folosiți funcția Share a website-ului.
Este strict interzisă copierea articolelor pentru utilizarea în alte scopuri decât cel personal.

Sunt interzise de asemenea modificarea și publicarea în mediul online fără menționarea sursei: www.Utopic-times.com

Sau fără primirea unui acord special din partea administratorilor website-ului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina Termeni și Condiții.

0 Shares
Share
Tweet
Pin