cum sa scapi de acnee

Acnee: Învinge-o ușor!

Adolescenţa este o perioadă dificilă. Iată cum învingi ușor una dintre dilemele cu care ne confruntăm cel mai des în adolescenţă: acnee.

Acele bubiţe mici gălbui ce ne strică tenul, facându-l să pară inestetic. Cu toţii am încercat diferite metode de a scăpa de acnee. Dar cred că majoritatea dintre voi au încercat cea mai simplă metodă adică a le stoarce, urmată de durerea aceea ascuţită şi enervantă, ca mai apoi să avem ca rezultat, un ten roşu, arătând la fel de neplăcut. Toate acestea ne fac să devenim puţin indignaţi citind aceste rânduri. Dar în ziua de azi au apărut diferite tratamente pentru a scăpa de acnee, pentru ca nimeni să nu mai treacă prin acele momente groaznice. În rândurile ce urmează vom descoperi împreună cele mai bune metode de a scăpa de acnee.

Conform ultimelor studii, una dintre cauzele principale ale acneei este hipersensibilitatea la nivelul normal al hormonilor sexuali testesteron sau esterogen. Acneea este frecventă atât la băieţi cât și la fete. Cantitatea mare de sebum, substanţa vâscoasă secretată de glandele sebacee care protejezează pielea, este tot provocată de hipersensibilitatea la nivelul hormonal. În interiorul glandelor sebacee, celulele ce le protejează devin prea lipicioase iar în loc ca acestea să dispară după ce mor, se adună şi blochează canalul seboreic, acesta formând un cap alb sau negru înconjurat de o roşeată şi o umflătură tipice acneei.

 

Metode de prevenţie

  • Punctul numărul unu, pe care probabil îl cunoaştem cu toţii, dar e bine să fie precizat, și anume să nu stoarcem coşurile şi să nu atingem faţa cu degetele murdare.
  • Să ne curățăm tenul cu ceai de mușețel.
  • Să apelăm cu încredere la măștile faciale naturale făcute în casă.
  • Să avem grijă la păr, dacă ne este gras, să nu intre în contact cu fața. De asemenea, să evităm să folosim produse pentru păr precum fixative, spray-uri etc, dacă avem acnee pe frunte.
  • Alimentele foarte sărate vor trebui eliminate din dietă, precum și foarte dulci sau picante. Să consumăm cât mai multe alimente cu vitamina A. legume și fructe.

 

Tratament

  • Ne curățăm zilnic, stând cu un prosop pe faţă timp de 5-15 minute, deasupra unui vas cu aburi fierbinţi de muşăţel sau gălbenele.
  • Uleiurile esenţiale, ca cel de levănţică, ne pot ajuta împotriva acneei. Folosind două picături înmuiate în vată şi aplicate în locurile problematice, de câteva ori pe zi.

 

Punctele inestetice de pe faţa noastră, părând diferiţi, ne fac să ne scadă stima de sine, încercând astfel să evităm contactul cu persoanele din jur, când acneea este prezentă pe faţa noastră, acest lucru făcându-ne tristi şi frustraţi în acelaşi timp, mai ales atunci când comunicăm cu o persoană de sex opus. Unul din lucrurile pe care ni le zicem în sinea noastră este: Cine s-ar uita la mine când eu sunt plin de coşuri… astfel ne pierdem speranţa şi lumea din jurul nostru începe să devină mai cenuşie.

Produsele Clinique readuc culoare în viaţa noastră, luptând rapid şi eficient cu acneea, controlând excesul de sebum şi menţinând tenul fin, putând astfel să zâmbim, cu o încredere în sine sporită. Setul de 3 produse Clinique este prietenul cel mai de nădejde în care putem avea încredere când vine vorba de acnee. Facem acum o investiţie în noi şi scăpăm de acnee pentru totdeauna! Acneea va deveni o problemă legată de trecut, aplicând produsele Clinique, acum.

About The Author

1 thought on “Acnee: Învinge-o ușor!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articolele de pe Utopic-times.com reprezintă rezultatul eforturilor de documentare din surse de notorietate, redactare atentă și prezentare a materialor într-o manieră accesibilă cititorilor.

Pentru distribuire pe rețelele de socializare, vă rugăm să folosiți funcția Share a website-ului.
Este strict interzisă copierea articolelor pentru utilizarea în alte scopuri decât cel personal.

Sunt interzise de asemenea modificarea și publicarea în mediul online fără menționarea sursei: www.Utopic-times.com

Sau fără primirea unui acord special din partea administratorilor website-ului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina Termeni și Condiții.

0 Shares
Share
Tweet
Pin