Mic-dejun - 3 Rețete delicioase

Mic-dejun: Top3 Rețete

Uite care sunt rețetele pentru 3 din cele mi delicioase mese pentru Mic-dejun!

Iată Topul 3 al celor mai bune idei de mic dejun, atunci când te grăbești de dimineață! Află ce să mănânci ca Mic-dejun pentru a te energiza cu o masă delicioasă, rapidă și sănătoasă, ce îți va oferi putere, bună dispoziție și vitalitate pentru întreaga zi!

1.    Mic-dejun dulce și rapidIaurt cu cereale și fructe

Ingrediente:

 • un iaurt
 • cereale (de ovăz/orz/altele)
 • 2 fructe diferite (măr+portocală/cireșe+kiwi/alte combinații)
 • miere
 • opțional: zeamă de lămâie/scorțișoară/sirop (de arțar/căpșuni/zmeură/afine/fructe de pădure/altele)

Unul dintre cele mai populare mic-dejunuri este ,,laptele cu cereale” însă deseori nu ne săturăm doar cu atât. Iată cum îl poți modifica puțin pentru o masă copioasă și sănătoasă:
Înlocuiește laptele cu iaurtul! Adaugă miere și amestecă.
Acum adaugă 2 sau mai multe fructe: măr tăiat bucățele și portocală, sau alte fructe de sezon ce îți plac (cireșe, căpșuni, banane, clementine, kiwi, stafide, nuci, alune etc.).
La sfârșit poți adăuga, opțional, după gust, scorțișoară sau zeamă de lămâie, sau în loc de glazură, poți picura câțiva stropi de sirop de arțar/zmeură/afine/fructe de pădure etc.
Cerealele îți vor aduce aportul de fibre necesar organismului, iar fructele îți vor oferi necesarul de glucoză și energie. Astfel îți vei începe ziua cu o masă energică, sănătoasă și absolut delicioasă!

 

2.    Mic-dejun sățios și sănătosOuă-ochi cu șuncă și roșii

Ingrediente:

 • 2 ouă
 • două felii de șuncă
 • două felii de cașcaval/brânză topită
 • 1/2 roșii
 • opțional: sare/pâine prăjită

Prăjește cele două ouă ochiuri, apoi așază-le pe farfurie.
Pune feliile de cașcaval/brânza topită deasupra, iar peste acestea, feliile de șuncă. Când cașcavalul se va topi de la temperatura fierbinte a ouălor proaspete, se va întinde și va fi plin de savoare. Șunca de deasupra, combinată cu gustul gălbenușului, îți vor oferi de asemenea un gust delicios al micului dejun!
Taie în feliuțe roșiile, și presară după gust sare deasupra lor, și hrănește-te cu vitaminele acestora alături de ceea ce ai preparat. Poți consuma, dacă simți nevoia, o felie de pâine prăjită crocantă și potrivită pentru un mic-dejun!
Ouăle îți vor oferi magneziu, calciu, zinc și fier, roșiile te vor înarma cu vitamina C, iar șunca și cașcavalul vor oferi o aromă gustoasă acestui mic dejun sănătos și hrănitor!

3.    Mic-dejun sănătos, perfect pentru silueta ta: Smoothie de kiwi și banane

Ingrediente:

 • o banană
 • 2 kiwi
 • opțional – miere sau sirop de ștevie

Folosește blenderul pentru a mixa banana și cele două kiwi, ambele spălate și curățate, tăiate în bucăți înainte!
Adaugă, dacă tu consideri necesar, o linguriță sau două de miere sau sirop de ștevie, doi îndulcitori naturali și inofensivi.
Îți vei începe astfel dimineața cu un mic dejun sănătos, extrem de bogat în vitamine: fier, calciu, vitamina D, vitamina C, vitamina A, magneziu. De asemenea, acesta este un mic dejun ideal pentru tine dacă ții în mod deosebit la silueta ta: te vei sătura, vei avea energie pentru o zi plină de activități și, în același timp, kilogramele în plus vor păstra distanța de tine!

 

După ce mănânci micul dejun, nu uita să te delectezi cu un suc natural de fructe, sau o cafea aburindă, un ceai aromat, o ciocolată caldă sau pur și simplu un pahar de limonadă sau apă răcoritoare. Consumă aportul necesar de lichide zilnic pentru organismul tău! Te va ajuta atât la digestie cât și la hidratarea pielii și alte aspecte ale sănătății!

Folosește aceste idei de rețete și consumă încă de dimineață un mic dejun copios, sănătos, rapid de preparat și plin de energie! Tu ce idei ai pentru micul-dejun?

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articolele de pe Utopic-times.com reprezintă rezultatul eforturilor de documentare din surse de notorietate, redactare atentă și prezentare a materialor într-o manieră accesibilă cititorilor.

Pentru distribuire pe rețelele de socializare, vă rugăm să folosiți funcția Share a website-ului.
Este strict interzisă copierea articolelor pentru utilizarea în alte scopuri decât cel personal.

Sunt interzise de asemenea modificarea și publicarea în mediul online fără menționarea sursei: www.Utopic-times.com

Sau fără primirea unui acord special din partea administratorilor website-ului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina Termeni și Condiții.

0 Shares
Share
Tweet
Pin