calatorie

Lucruri utile de luat cu tine, într-o călătorie

Călătoriile … Cele mai bune prilejuri de a te relaxa, de a te revigora și de a-ți încărca bateriile pentru viața ta tumultuoasă.

Fie că sunt de scurtă durată, fie că sunt mai îndelungate, călătoriile necesită anumite pregătiri, printre care se numără, indiscutabil și bagajele. Unii dintre noi nu pun preț pe acestea, pe când alții au nevoie chiar de o zi întreagă să le pregătescă. Uite cinci lucruri ce nu trebuie să lipsească din geamantanul tău de călătorie!

 

Medicamentele – fie că pleci la câteva zeci de kilometri sau că zbori pe un alt continent, din bagajul tău nu trebuie să lipsească o mini-trusă medicală, pentru că bolile sau problemele nu te anunță când sosesc, și un astfel de eveniment neprevăzut îți poate da peste cap întreaga vacanță. Pune-ți câțiva plasturi de diferite mărimi, o sticluță mică cu spirt sau soluție antiseptică, câteva dropsuri pentru dureri în gât ( Farnigosept, Strepsils), o folie de Paracetamol, Nurofen. Desigur, ceva şi pentru probleme la stomac (Smecta, Furazolidon). Pentru a le depozita, folosește o borsetă mică sau chiar un portofel vechi, mai încăpător.

 

Produse de igienă – oriunde te-ai afla, igiena primează. Du-te la supermarket și alege cel mai mic tub de gel de duș. Ideal ar fi să găsești unul doi în unu,ca să nu trebuiască să împachetezi și un tub șampon. Dacă nu găsești tuburi mici, ai putea folosi un recipient gol, de la altceva, de prin casă. Nu uita de deodorant, pastă de dinți și periuță, eventual și apă de gură (pe care, de asemenea, o poți găsi în varianta mini). Un pont ar fi să le înfăşuri pe fiecare în câte un tricou sau bluză, ca să economisești spațiu în valiză.

 

Haine de rezervă – cu toate că nu stai decât câteva zile, ia în considerare posibilitatea unor mici inconveniente. Ai putea să îți rupi pantalonii, să îți uzi pantofii sau să îți pătezi bluza. De aceea, e indicat să ai din fiecare articol vestimentar de bază câte o rezervă, pentru că nu știi niciodată. Alege haine mai puțin voluminoase. Decât să împachetezi un pulover gros și care ocupă mult spațiu, alege să îți iei mai multe tricouri și un hanorac. Nu uita de lenjeria intimă care niciodată nu e prea multă. Ca să economisești spațiul, rulează tricourile și articolele vestimentare subțiri în jurul lenjeriei curate.

 

Umbrelă sau pelerină de ploaie – precum bolile sunt imprevizibile, la fel de imprevizibile sunt și ploile. Cu toate că la meteo au anunțat că va fi soare, vremea se poate schimba de la oră la oră și nimeni nu vrea să fie surprins de o astfel de ploaie neprevăzută fără anumite măsuri de precauție. O umbrelă mică, rabatabilă, sau o pelerină de ploaie nu ocupă prea mult loc și nu sunt niciodată în plus într-un bagaj.

 

Baterii de rezervă – oriunde ai merge, găsești ceva ce necesită baterii de schimb. Fie că e vorba de aparatul de fotografiat, sau de lanternă, e bine să ai unele împachetate, pentru că există posibilitatea să ai nevoie de ele și să nu poți ajunge până la magazin.

Sper că te-am ajutat cu această listă. Normal, lucrurile acestea pot varia, nu e obligatoriu ca toată lumea să aibă nevoie de aceleași lucruri, dar mie mi s-au părut de bază.

TU ce împachetezi când pleci într-o călătorie?

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articolele de pe Utopic-times.com reprezintă rezultatul eforturilor de documentare din surse de notorietate, redactare atentă și prezentare a materialor într-o manieră accesibilă cititorilor.

Pentru distribuire pe rețelele de socializare, vă rugăm să folosiți funcția Share a website-ului.
Este strict interzisă copierea articolelor pentru utilizarea în alte scopuri decât cel personal.

Sunt interzise de asemenea modificarea și publicarea în mediul online fără menționarea sursei: www.Utopic-times.com

Sau fără primirea unui acord special din partea administratorilor website-ului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina Termeni și Condiții.

0 Shares
Share
Tweet
Pin