sport de contact karate

5 Motive să îți duci copilul la un sport de contact

Sportul este o activitate foarte importantă, în special în viața copiilor. Contribuie la dezvoltarea lor fizică și psihică. Întrebarea imediat următoare probabil că este: ,,de ce să alegem tocmai un sport de contact?″. Sau ,,nu sunt prea mari riscurile?″ Ei bine, acest articol cuprinde toate răspunsurile de care ai nevoie. Iată 5 motive pentru care să alegi un sport de contact pentru copilul tău – precum și riscurile acestuia.

Copilul învață tehnici de auto-apărare

Autoapărarea a devenit în zilele noastre o necesitate. Majoritatea sporturilor de contact se bazează pe tehnici de autoapărare și contra-atac, nu atac direct. Ce înseamnă asta? Înseamnă că în primul rând, cel mic va învăța să se apare de atacator. Desigur, acest aspect depinde de nivelul de performanță la care se practică sportul. Însă începătorii vor învăța în principiu tehnicile de apărare.

Dezvoltare fizică armonioasă și flexibilitate

Pentru orice sport de contact este necesară o condiție fizică avansată. Așadar, se lucrează toate grupele de mușchi în mod egal, iar activitatea se concentrează pe obținerea unei forme puternice. Dezvoltarea corectă și armonioasă și flexibilitatea întregului corp devine unul dintre obiectivele principale. Se introduc elemente din școala alergării și elemnte acrobatice pentru echilibru și stabilitate îmbunătățite. Jocurile cu mingea fac uneori parte din antrenamente, pentru a spori atenția și viteza de reacție a sportivilor.

Dezvoltare și integrare socială

Cu această ocazie, copilul va socializa foarte mult și va intra în contact cu alte persoane în fiecare zi. Acest lucru îi va crește încrederea în sine și puterea de exprimare în societate. În al doilea rând, un sport de contact implică o competivitate non-toxică. Adică deși copiii se luptă între ei și vor să câștige, la sfârșitul meciului nu au resentimente.

sport de contact coordonare

Coordonare excelentă

O tehnică bună nu necesită doar o parte a corpului, ci din contră, le solicită pe toate. Spre exemplu, pentru a efectua corect o lovitură de pumn, este necesară o poziție fixă a picioarelor, contracție abdominală, forța mâinii și, desigur, concentrare. Iar ca să faci toate astea într-un timp foarte scurt (o lovitură durează aproximativ 10 secunde), ai nevoie de control puternic asupra corpului tău, antrenament și coordonare.

Disciplină

Orice sport de contact oferă o disciplină crescută a practicanților. Tocmai pentru că, avansând, ajung la o putere extremă pe care trebuie să știe să o controleze. De aceea, copiii sunt învățați de mici să își respecte antrenorii, colegii și chiar adversarii în orice moment.

Care sunt riscurile unui sport de contact?

Singurul risc al unui sport de contact este accidentarea. Dar dacă stăm să ne gândim, putem să ne accidentăm cu ușurință și în activitățile cotidiene sau în alte sporturi. În orice caz, accidentele pot fi prevenite cu un echipment adecvat (protecții și  proteze) și cu ajutorul antrenorilor care au datoria de a supraveghea activitatea tuturor sportivilor pe parcursul antrenamentelor.

Așadar sportul de contact este o alegere de succes atât pentru sănătatea fizică cât și pentru sănătatea mentală a copilului. Printre sporturile de contact disponibile ai la dispoziție karate, kickboxing, muay thai, lupte libere, box, judo și altele. Dar cel mai important este ca cel mic să-și dorească la rândul lui să practice acest tip de sport. Trebuie să îl vadă ca pe un hobby, o activitate plăcută, și să fie pregătit să-și asume anumite riscuri.

Tu ce sport crezi că ar fi cel mai potrivit pentru copilul tău? Spune-ne pe pagina noastră de Facebook!

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articolele de pe Utopic-times.com reprezintă rezultatul eforturilor de documentare din surse de notorietate, redactare atentă și prezentare a materialor într-o manieră accesibilă cititorilor.

Pentru distribuire pe rețelele de socializare, vă rugăm să folosiți funcția Share a website-ului.
Este strict interzisă copierea articolelor pentru utilizarea în alte scopuri decât cel personal.

Sunt interzise de asemenea modificarea și publicarea în mediul online fără menționarea sursei: www.Utopic-times.com

Sau fără primirea unui acord special din partea administratorilor website-ului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina Termeni și Condiții.

1 Shares
Share
Tweet
Pin1