activități de primăvară

Top15 Activități de primăvară: Idei de cadouri de Paște inedite

Lunile martie, aprilie și mai vin nu doar cu ghiocei, căldura soarelui și mai multă lumină – ci și cu sărbătorile pascale, dar și o vreme care ne permite tuturor să ne bucurăm, în sfârșit, de zeci de activități de primăvară. Fascinante în special pentru cei mici, aceste sporturi de primăvară și activități în aer liber sunt totodată și o oportunitate excelentă de a ne reconecta cu familia.

Iată Top 15 activități de primăvară te care te poți bucura alături de întreaga familie, și care vor păstra interesul și distracția celor mici la cote maxime. În plus, aceleași activități pot constitui și idei de cadouri de paște inedite, care vor stimula imaginația și latura sportivă a copiilor!

Activități de primăvară împreună cu familia: cele mai frumoase cadouri de iepuraș pentru cei mici

 1. O plimbare cu bicicleta: una dintre cele mai clasice activități de primăvară

bicicleta copii activități de primăvară

Bicicleta se numără printre cei mai buni prieteni ai unei familii. De la cei mai mici până la cei mai în vârstă, cu toții se pot bucura de o după-amiază împreună, la o plimbare cu bicicleta prin oraș, prin parc sau la marginea pădurii.

De asemenea, bicicleta este și una dintre cele mai inspirate idei cadouri de paște pentru copii, pentru a învăța și experimenta frumusețea ciclismului. Folosind-o de-a lungul anilor care vor urma, este un cadou de care se va putea bucura timp îndelungat, deoarece sporturile pe roți aduc ocazia perfectă de a socializa atât cu familia, cât și cu noii prieteni. Vezi mai jos recomandarea noastră de #biciclete copii, drept cadou de la iepuraș pentru Paștele acesta:

 1. Picnic în parc

Un picnic pe gazonul verde din parc este încă o idee de activitate petrecută cu familia. Fie la marginea unui lac, fie pur și simplu printre copaci, veți putea inspira aer proaspăt, alături de toți membrii familiei: de la cei mai mici, la cei mai mari.

 1. Admirarea naturii

Ce anotimp mai bun pentru afmirarea florilor și copacilor care abia înfloresc, decât primăvara? Vizitați un parc dendrologic, o grădină botanică sau pur și simplu o grădină de flori, pentru a vă bucura de ghiocei, narcise, zambile, lalele, dar și magnolii și alți copaci înmuguriți sau înfloriți. Poate fi o activitate foarte relaxantă atât pentru cei mici, care descoperă noi parfumuri și culori, cât și pentru adulți – astfel aducând întreaga familie împreună.

CITEȘTE ȘI:
 1. Alergare: doza de sănătate cu sporturi de primăvară

alergare sporturi de primăvară

Unul dintre cele mai potrivite sporturi de primăvară pentru întreaga familie este alergatul. Cu vremea luminată și aerul încălzit de razele soarelui, puteți ieși la alergat împreună cu cei mici pentru o activitate pe cât de solicitantă, pe atât de distractivă și relaxantă. O deconectare rapidă de la restul sarcinilor, și o re-stabilire a conexiunii cu cei dragi.

 1. O partidă de golf

Alte idei inspirate de activități de primăvară potrivite întregii familii sunt zeci de jocuri în aer liber. Golful este doar una dintre aceste idei. Alegeți un teren și bucurați-vă de joc și de orele petrecute pentru a-i învăța pe copii bazele acestui joc aristocrat.

 1. Mersul pe role: activități de primăvară distractive

Role copii Fit 5

Continuând în direcția sporturi de primăvară, o altă idee inedită atât de activități de primăvară, cât și de cadouri de iepuraș, este mersul pe role. Vremea este suficient de caldă pentru a vă bucura de acest sport în familie, dar suficient de răcoroasă pentru a nu deveni prea obositoare.

Dacă iarna vă bucurați de patine și alunecarea lor elegantă pe gheață, primăvara este perfectă pentru a trece la zborul pe asfalt cu ajutorul rolelor. La fel de distractiv, și la fel de potrivit pentru a peterce timp de calitate în familie.

Vezi mai jos recomandarea noastră de #role copii concepute pentru deplasări sigure, asigurând susținere și aderență, pentru un cadou perfect de Paște pentru cel mic anul acesta:

 1. La întrecere cu trotinetele

Trotinetă copii Mid 5 pentru activități de primăvară

Competiția este mereu printre cele mai distractive, provocatoare, dar și antrenante și motivante activități de primăvară – atât pentru copii, cât și pentru adulți. Primăvara aceasta, îmbină ocazia de a petrece timp în familie în aer liber cu una dintre cele mai cool idei cadouri de paște pentru copii: o trotinetă.

Scrie-i iepurașului să-i aducă celui mic o trotinetă rezistentă, pe care să o poată folosi la întreceri în aer liber, fie cu adulții, fie cu prietenii săi de aceeași vârstă. Este un cadou de care se va bucura mult timp și care, totodată, se va asigura că va petrece timp și în aer liber, nu doar în fața ecranului pe canapea, pentru o stare fizică și mentală optimă.

Vezi mai jos recomandarea noastră de #trotinete copii cu design modern și diverse facilități, care poate constitui cadoul perfect pentru copilul tău cu ocazia Paștelui, anul acesta:

Vrei să găsești și alte idei cadouri de paște pentru copii prin care să-i stimulezi entuziasmul pentru sport și să-l motivezi să petreacă timp în aer liber? Verifică oferta Decathlon pentru cele mai inspirate și accesibile alegeri de cadouri sportive.

Alte activități de primăvară în aer liber pentru cei mici

 1. Vizită la o fermă pentru a vedea puii de animale

Primăvara este sezonul perfect pentru a-i face cunoștiință copilului cu puiuții nou-născuți de animale domestice. Planificați o vizită la o fermă și acordați o întreagă zi pentru o astfel de activitate care cu siguranță îi va fascina pe micii curioși.

 1. Plantarea unui copac

Plantați un copac – este una dintre cele mai educative activități de primăvară pentru copii, care le va stimula simțul civic, dar și creativitatea. Este ocazia ideală să-l înveți despre cum poate contribui la îmbunătățirea calității vieții și susținerea naturii, prin astfel de activități.

 1. Sărituri în bălți e una dintre cele mai unice activități de primăvară

Nu este activitatea preferată a mămicilor – dar cu siguranță e pe lista copiilor pentru activități de primăvară. Dă-le voie să se distreze într-o zi următoare unei zile ploioase, cu săriturile în micile bălți de apă. Niciun anotimp nu e mai potrivit unui astfel de ,,sport” decât primăvara!

 1. Desene cu creta pe asfalt

O activitate atât de banală, și totuși atât de distractivă pentru cei mici. Pune-i în mână o cretă și lasă-l să-și dezlănțuie creativitatea și imaginația pe asfalt.

 1. Culegerea păpădiilor

jocuri în aer liber păpădii

Sau, dacă preferi să nu le culegeți și să nu le suflați pe cele deja albe, atunci admirați luminițele galbene dintre firele de iarbă fragedă. Una dintre cele mai memorabile activități de primăvară are în prim plan păpădiile.

 1. În căutarea curcubeului

Dacă totuși săritul în bălți nu este o idee care îți surâde după ploaie, atunci căutarea unui curcubeu cu siguranță va fi! Așteaptă ca soarele să iasă după o ploaie scurtă de primăvară, după care stimulează atenția celui mic ajutându-l să găsească un curcubeu pe cerul senin.

 1. Vizită la zoo

Fermele de animale nu sunt de găsit la tot pasul – dar o grădină zoologică este întotdeauna aproape și accesibilă. Oferă-i celui mic o vizită la zoo în timpul primăverii, pentru a vedea animalele mai active și mai pline de energie decât vor fi vreodată într-o zi caniculară de vară.

 1. Badminton

Rachete Badminton copii BR Discover

Nu în ultimul rând, una dintre cele mai îndrăgite activități de primăvară este badminton-ul, de care cel mic se va îndrăgosti încă din prima zi. Dacă încă nu aveți un set de palete, atunci poate fi ideea perfectă de cadou pentru cel mic cu ocazia sărbătorii de Paște de anul acesta. Vezi mai jos recomandarea noastră de #rachete badminton copii pentru a-i face un cadou inedit celui mic:

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articolele de pe Utopic-times.com reprezintă rezultatul eforturilor de documentare din surse de notorietate, redactare atentă și prezentare a materialor într-o manieră accesibilă cititorilor.

Pentru distribuire pe rețelele de socializare, vă rugăm să folosiți funcția Share a website-ului.
Este strict interzisă copierea articolelor pentru utilizarea în alte scopuri decât cel personal.

Sunt interzise de asemenea modificarea și publicarea în mediul online fără menționarea sursei: www.Utopic-times.com

Sau fără primirea unui acord special din partea administratorilor website-ului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina Termeni și Condiții.

0 Shares
Share
Tweet
Pin